Instellingen

Werkstraf voor IJsselsteiner in zaak over gestolen Bunnikside-vlag

UTRECHT - De man die verdacht werd van het stelen van een spandoek van de supportersvereniging van FC Utrecht is vrijgesproken van diefstal. Dat heeft de politierechter in Utrecht vandaag bepaald. Wel is de 20-jarige IJsselsteiner veroordeeld, omdat hij de vlag in zijn bezit heeft gehad.
De man wist of had kunnen weten dat het spandoek met daarop de tekst 'Bunnikside Pride of Utrecht' gestolen was, vond de rechter. De IJsselsteiner heeft daarom een taakstraf gekregen van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar.
De diefstal veroorzaakte begin dit jaar veel discussie op sociale media. Op Facebook was te zien dat een groep Ajacieden het doek op zijn kop hield en in een video waren beelden te zien van het verbranden van de vlag.
De zaak kwam afgelopen zomer ook al voor de rechter, maar werd toen aangehouden. Bij het begin van de zitting bleek namelijk dat de schriftelijke machtiging voor het aansluiten van een telefoontap niet in het dossier zat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.