Altrecht-patiënt opgepakt in zaak-Anne, kamer doorzocht

De politie doet onderzoek bij Altrecht in Den Dolder
De politie doet onderzoek bij Altrecht in Den Dolder © GinoPress
DEN DOLDER/UTRECHT - De politie is een groot onderzoek opgestart bij de forensisch psychiatrische instelling in Den Dolder waar Michael P. verbleef. De 27-jarige man is verdachte in de zaak-Anne Faber. De Utrechtse (25) is nog altijd niet gevonden. In de kliniek is de kamer van de verdachte uitgebreid doorzocht. Ook zocht de politie in en om de Altrecht Aventurijn-instelling, onder meer met speurhonden en prikstokken.
De verdachte uit Zeewolde is eerder veroordeeld voor de verkrachting van twee tienermeisjes in Nijkerk. Het OM zegt dat hij de laatste fase van een lange straf uitzit.
Dit jaar is hij vanuit de gevangenis overgeplaatst naar Altrecht in Den Dolder, zodat hij geleidelijk kon terugkeren in de maatschappij. Op dit moment wordt hij vastgehouden in een politiecel en wordt hij verhoord.

IN DE GATEN GEHOUDEN

Volgens de politie kwam de man zondag in beeld en werd hij in de gaten gehouden in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar Anne zou leiden. Toen dat maandagmiddag nog niet was gebeurd besloot de politie hem om 16.00 uur alsnog aan te houden.
De man reageerde rustig en pleegde geen verzet, zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens. Het is nog niet bekend waar de verdachte is aangehouden.

LINTEN

In Den Dolder is Aventurijn, een Altrecht-vestiging voor forensische psychiatrie, met linten afgezet. De verdachte verbleef volgens woordvoerder Jens op een forensisch-psychiatrische afdeling.
Wat de man precies met de verdwijning van Anne te maken heeft, maakt de politie nog niet bekend. De recherche onderzoekt onder meer wat hij heeft gedaan sinds 29 september, de dag dat Anne voor het laatst van zich liet horen.

VERKLARING

Burgemeester Koos Janssen van Zeist, waar Den Dolder onderdeel van is, is naar eigen zeggen zeer begaan is bij de zaak. "De familie en vrienden zitten al heel lang in onzekerheid", zegt hij in een
.
"Aan die grote onzekerheid komt met de aanhouding helaas nog geen einde. Want alles blijft erop gericht om Anne te vinden. De hulpdiensten stellen daartoe alles in het werk. Vele vrijwilligers helpen daarbij. We leven en helpen onverminderd mee met de familie. Anne vinden gaat boven alles."

TIEN DAGEN

Anne Faber verdween tien dagen geleden tijdens een lange fietstocht vanuit Utrecht via Hollandsche Rading, Baarn, Soest en Huis ter Heide. Vorige week werd haar jas gevonden. Enkele dagen laten doken een fiets en een tas op die waarschijnlijk van de Utrechtse zijn.
RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een tijdlijn.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens over de arrestatie in de zaak-Anne Faber
UNieuws om 19.00 uur over arrestatie in zaak-Anne Faber

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.