Michael P. verkrachtte tienermeisjes in Nijkerk en had geen spijt

DEN DOLDER/HUIS TER HEIDE - De man die vanmiddag is opgepakt in de zaak-Anne Faber, is de man die in 2010 tijdens Koninginnedag in Nijkerk op gruwelijke wijze twee meisjes verkrachtte.
De inmiddels 27-jarige Michael P. uit Zeewolde zorgde zeven jaar geleden voor grote opschudding in Nijkerk en omgeving. Tijdens het jaarlijkse oranjefeest verkrachtte hij twee meisjes van 16 en 17 jaar.
Terwijl hij zijn slachtoffers onder schot hield, moesten ze seksuele handelingen bij hun verkrachter en bij elkaar verrichten. Hij verklaarde later geen spijt te hebben. Sterker nog: P. schepte tegenover vrienden op over de actie.

CELSTRAF

De rechter veroordeelde hem tot zestien jaar cel, vanwege de bruutheid en maatschappelijke onrust die het veroorzaakte meer dan het OM eiste. Maar in
kreeg de man uiteindelijk elf jaar. Ook is hij veroordeeld voor enkele straatroven.

AANHOUDING ANNE FABER

Anno 2017 zit P. in de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij was geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. De man is vanmiddag om 16.00 uur
vanwege mogelijke betrokkenheid bij de zaak Anne. Waarvan hij precies wordt verdacht is nog niet bekend.
Waarom is de politie ruim een week na de vermissing pas gaan zoeken bij de Altrecht-instelling? "Er was tot zondag géén informatie die de inrichting of een specifieke bewoner hiervan verdacht maakte", zegt de politie. "Inspanning was erop gericht Anne te vinden."
Sommige inwoners van Den Dolder maken zich al lange tijd zorgen over patiënten van Altrecht die in en om het dorp lopen. In navolging op die ongerustheid kreeg RTV Utrecht twee jaar geleden de gelegenheid om te kijken hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij de psychiatrische instelling.
De 25-jarige Anne is nog altijd niet gevonden. De politie hoopte dat de verdachte hen naar haar verblijfplaats kon leiden, maar dat is (nog) niet gebeurd.

CARTOGRAAF

Cartograaf Michiel Hegener betoogde op Facebook al dat Anne bij Den Dolder zou zijn verdwenen. Aan de hand van satellietfoto's en gegevens van Buienradar maakte hij op dat Anne mogelijk bij het ecoduct ter hoogte van Den Dolder zou schuilen voor noodweer. Die
lijkt na de aanhouding van de verdachte uit Zeewolde een stuk realistischer te zijn geworden.

UNieuws om 19.00 uur over arrestatie in zaak-Anne

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.