Kamervragen over arrestatie verkrachter voor vermissing Anne Faber

UTRECHT/DEN DOLDER - De PVV spreekt er schande van dat de verdachte in de vermissingzaak van Anne Faber uit Utrecht vrij rond kon lopen. Kamerlid Gidi Markuszower heeft Kamervragen aangekondigd.
Verdachte in de zaak is de 27-jarige Michael P. uit Zeewolde. Hij is eerder in hoger beroep veroordeeld tot 11 jaar cel voor de gruwelijke verkrachting van twee meisjes in Nijkerk in 2010. P. werd dit jaar van de gevangenis overgeplaatst naar een forensisch-psychiatrische kliniek van Altrecht in Den Dolder voor een geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Gistermiddag werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber uit Utrecht.

MONSTER

"Het is een groot schandaal", zegt PVV-Kamerlid Markuszower in De Telegraaf. "Wat doet dit levensgevaarlijke monster nu al op straat?"
Het is niet de eerste keer dat de vermissing van de 25-jarige vrouw tot vragen in politiek Den Haag heeft geleid. Kamerleden Kathalijne Buitenweg van GroenLinks en Attje Kuiken van de PvdA willen van de minister weten of het mogelijk is om het landelijke waarschuwingssysteem Amber Alert ook voor vermiste volwassenen in te zetten. De procedure wordt nu alleen nog ingezet voor zoekgeraakte kinderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.