Burgerzoektocht naar Anne Faber vandaag weer verder

UTRECHT/DEN DOLDER - Hulpdiensten zijn gisteravond rond 19.30 uur gestopt met de zoektocht naar Anne Faber vanwege invallende duisternis. Onder meer het leger, de Mobiele Eenheid (ME) en veteranen zochten met speurhonden in het hele Altrecht-gebied in Den Dolder.
Om 20.00 uur startte een particuliere groep nog een zoektocht bij het Berkenlaantje in Soest. De politie was daarvan op de hoogte. Voor zover bekend is ook bij die zoektocht niks noemenswaardigs gevonden.
Maandag werd Altrecht-patiënt Michael P. aangehouden in verband met de vermissing, maar nog altijd is de Utrechtse vrouw niet gevonden. De politie laat op Twitter weten dat het onderzoek in zijn woning is afgerond.
Het complete terrein van de geestelijke gezondheidsinstelling was vandaag afgesloten. Rond 10.00 uur startte de nieuwe zoektocht, waarbij ook een helikopter is ingezet. Rond 16.00 uur zijn nog geen nieuwe sporen van de vermiste Utrechtse gevonden.

ZOEKEN IN INSTELLING MICHAEL

De politie deed, net als gisteravond, onderzoek in het Altrecht Aventurijn-gebouw. Daar verbleef de 27-jarige
. Hij zat daar de laatste fase van een straf uit die hij kreeg omdat hij in 2010 twee tienermeisjes verkrachtte in Nijkerk.

TIPS

Inmiddels zijn tweeduizend tips binnengekomen. De politie is blij dat veel mensen meedenken. "Helaas kunnen we niet iedereen persoonlijk bedanken."
Het gebied dat werd uitgekamd ligt ten noorden van de Forneselaan en de Dolderseweg. Er is ook gezocht in een bosgebied dat grenst aan het Altrecht-terrein en dat in de gemeente Soest ligt. Een politiehelikopter cirkelde boven het gebied om overzichtsfoto's van de omgeving te maken.

VERKLARING ALTRECHT

Het bestuur van Altrecht Aventurijn laat in een reactie op de website weten enorm mee te leven. "De familie, vrienden en bekenden van Anne leven in een verschrikkelijke onzekerheid, die ook na deze aanhouding helaas nog altijd voortduurt."

VERMISSING ANNE

Anne Faber is vermist sinds ze vrijdagavond 29 september een stuk ging fietsen. Haar jas werd gevonden in Huis ter Heide. In dat dorp zijn ook een fiets en tas aangetroffen die mogelijk van Anne zijn.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan
op een rij.

Verslaggever Peter Huting over de vraag: kun je 's nachts over straat in Den Dolder?
Verslaggever Anne-Marie Verhagen over de stand van het onderzoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.