Instellingen

SGP Rhenen wil af van regenboogvlag op gemeentehuis

RHENEN - De SGP in Rhenen protesteert bij het college tegen het hijsen van de regenboogvlag. De vlag wordt tegenwoordig wereldwijd gezien als het symbool voor seksuele diversiteit en lesbische en homoseksuele trots, maar volgens de bevindelijk-gereformeerde partij heeft de regenboog van oudsher een andere betekenis.
Rhenen is van plan de regenboogvlag morgen te hijsen, als de zogenoemde Coming Out-dag wordt gevierd. Op die dag wordt aandacht gevraagd voor mensen die uitkomen voor hun seksuele geaardheid.
De SGP zegt dat de regenboog voor christenen sinds de bijbelse zondvloed de betekenis heeft van Gods eeuwige verbond met alle levende wezens op aarde. De vlag hijsen voor Coming Out-dag zou daarom in tegenspraak zijn met de gedachte dat voor de overheid iedereen gelijk is. Een uitzonderingspositie voor een bepaalde groep mensen heeft eerder verdeeldheid dan verbondenheid tot gevolg, redeneert de partij.
De SGP in Rhenen geeft aan dat meer partijen de zorgen delen en stelt in een motie voor om alleen nog de Nederlandse vlag, de provincievlag en de gemeentevlag te hijsen. Uitzonderingen mogen wat de partij betreft gemaakt worden als de rijksoverheid daar om vraagt of bij een staatsbezoek of stedenbanduitwisseling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.