Nog altijd veel onduidelijk over rol Michael P.

UTRECHT/DEN DOLDER - Een dag na de aanhouding van Michael P. is nog altijd onduidelijk waar hij precies van wordt verdacht. Zijn advocaat houdt de kaken stijf op elkaar en ook de politie geeft nog geen details.
Het Openbaar Ministerie geeft niet meer details dan dat P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Anne. Donderdag of vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter, mogelijk wordt dan meer bekend over de verdenking.

ADVOCAAT

De 27-jarige zedendelinquent zit vast en mag met niemand contact hebben behalve zijn advocaat. Raadsman Niels Dorrestein weigert vooralsnog ieder commentaar. "Er zijn beperkingen en daar heb je je als advocaat aan te houden", zegt hij tegen RTV Utrecht.
In Zeewolde, waar P. vandaan komt, is zijn aanhouding het gesprek van de dag. "Het was een bijzondere jongen", zegt iemand die hem vroeger kende tegen Omroep Flevoland.
"Hij was vrij agressief. Ook zijn vriendengroep zocht altijd bonje. Niet een persoon waar je graag bij in de buurt was."
P. kwam zondag in beeld van de politie. Hij werd een dag lang gevolgd door agenten in de hoop dat hij hen naar de verblijfplaats van Anne zou leiden. Maar toen dat niet gebeurde werd hij gisteren opgepakt.

ONDERZOEK BIJ ALTRECHT

De politie is zowel gisteren als vandaag bezig met sporenonderzoek in de Altrecht-instelling waar P. verbleef. Of dat iets heeft opgeleverd kan de politie nog niet zeggen.

VERKRACHTING

P. was bezig terug te keren in de maatschappij na een
. Die kreeg hij omdat hij in 2010 twee tienermeisjes verkrachtte tijdens Koninginnedag in Nijkerk. Hij zei later trots ze zijn op die verkrachting. Ook werd hij eerder veroordeeld voor straatroven.

Inwoners Zeewolde over Michael P.: "Het was een bijzondere jongen. Hij was vrij agressief."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.