"Gevaarlijke patiënten gaan bij Altrecht niet naar buiten"

DEN DOLDER - "Als mensen gevaarlijk zijn, gaan ze bij ons niet naar buiten toe." Dat zei Altrecht-psycholoog Femke Jonker twee jaar geleden toen RTV Utrecht een tv-serie maakte over de geestelijke gezondheidsinstelling in Den Dolder.
Op de vraag of patiënten voor overlast zorgen antwoordde ze: "In principe niet." Toch zei ze later ook dat vrouwen voor de zekerheid beter niet 's nachts kunnen rondlopen in de omgeving van kliniek.

ANNE

De uitspraken zijn opvallend in het licht van het recente nieuws over de vermiste Anne Faber. Gisteren pakte de politie de 27-jarige Altrecht-patiënt Michael P. op. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning. Meer over zijn aanhouding leest u
.
De twee jaar oude tv-serie over Altrecht is bij dit bericht terug te kijken. Naast Jonker komt ook teamleider Petra de Leede aan het woord. Zij vertelt dat op haar afdeling alleen mensen komen die psychiatrisch zeer ziek zijn. "Er is echt wel iets heel ernstig misgegaan in je leven als je hier komt."
Ook blijkt uit de serie, gemaakt door Bureau Hengeveld-verslaggever Peter Huting, dat sommige bewoners het heel makkelijk vinden om drugs en alcohol de kliniek in te krijgen.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan
op een rij.

Toch kunnen vrouwen beter niet 's nachts rond Altrecht lopen, aldus de psycholoog