Instellingen

Prinses Laurentien in Baarn voor kinderboek over duurzaam eten

De prinses las de kinderen ook voor.
De prinses las de kinderen ook voor. © RTV Utrecht/Kees Hoogendijk
BAARN - Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid en daarom was Prinses Laurentien vanmorgen in kasteel Groeneveld in Baarn. Ze presenteerde een kinderboek met als onderwerp hoe we verstandig met ons voedsel om kunnen gaan.
Bekende Nederlanders zoals meteoroloog Helga van Leur uit Vleuten en DJ Gregor Salto lazen de kinderen voor uit het boek 'De wereld van voedsel'. Daarna gingen scholieren met elkaar in gesprek over duurzaamheid.

KINDEREN

Prinses Laurentien vindt dat volwassenen vaker naar de ideeën van kinderen kunnen luisteren. "Als je samen over een onderwerp praat aan de hand van een boek komt het zowel voor kinderen als volwassenen meer tot leven."
Op duizenden scholen in heel Nederland lezen vandaag prominenten voor uit het nieuwe boek. Pabo-studenten uit het hele land hebben de voorleesverhalen over het thema voedsel geschreven. Basisschoolleerlingen hebben de tekeningen gemaakt.

URGENDA

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van actieclub Urgenda, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats.
In het Amersfoortse Nieuwland kwamen wijkbewoners vanochtend bijeen om te ervaren hoe ze zich een meer duurzame leefstijl kunnen aanmeten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.