RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Overheid zal meebetalen aan restauratie Dom"

UTRECHT - De kans is groot dat de restauratie van de Utrechtse Domtoren mede wordt gefinancierd door de overheid. Dat zegt Dimitri Gilissen, fractievoorzitter van de VVD in de Utrechtse raad. Hij heeft dat opgemaakt uit het nieuw gepresenteerde regeerakkoord.

In de nieuwe plannen staat dat monumenten, kunstwerken en archieven beschermd moeten worden en dat er speciale aandacht moet zijn voor monumenteale kerken. Daarnaast wordt gezegd dat er wordt geÔnvesteerd in onderhoud en herbestemming.

"Particuliere monumentenbezitters blijven financieel gesteund worden. We trekken hier deze kabinetsperiode 325 miljoen euro voor uit", zo staat te lezen in de plannen.


DOMTOREN

Volgens Gilissen kan dat maar een ding betekenen: "De Domtoren is niet alleen een symbool van de stad Utrecht - ik bedoel, we krijgen allemaal een warm gevoel als we hem in de verte zien opdoemen - maar ook voor heel Nederland, het is een monument van nationaal belang. En dat betekent dat niet alleen de gemeente aan de lat staat als het gaat over het geld voor de restauratie, maar dat ook een bijdrage uit Den Haag kan worden verwacht."

Het regeerakkoord van de VVD, CDA, de ChristenUnie en D66 werd vanmiddag gepresenteerd. In de plannen is ook aandacht voor de verbreding van de A27 en het behoud van ouderparticipatiecrŤches.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -