Altrecht 'leeft intens mee met iedereen die van Anne Faber houdt'

UTRECHT/DEN DOLDER - Zorginstelling Altrecht begrijpt dat er zorgen zijn over de aanhouding van hun cliënt in Den Dolder in de zaak Anne Faber. Dat schrijft de instelling op haar website. "We leven intens mee met iedereen die van Anne Faber houdt."
Onder inwoners van Den Dolder is al langer onrust over de aanwezigheid van criminelen in de psychatrische klinieken die het dorp rijk is. Die zorgen zijn door de recente aanhouding sterker geworden. De instelling reageert in een persbericht op die zorgen.
"Het gaat ons aan het hart dat er grote ongerustheid is ontstaan en dat dit onze omwonenden raakt in hun directe leefomgeving. De vermissing roept bij een ieder veel emoties en vragen op. Ook bij onze patiënten en medewerkers. Voor nu is alles erop gericht Anne Faber te vinden en we helpen bij het onderzoek van politie en justitie zo goed als we kunnen."
In de hoop de zorgen over de veiligheid rondom de Forensische Psychiatrische Afdeling weg te nemen heeft de instelling een document gepubliceerd, waarin de procedures uitgelegd zijn.

VERMISSING ANNE

Anne Faber uit Utrecht is vermist sinds ze vrijdagavond 29 september een stuk ging fietsen. Haar jas werd gevonden in Huis ter Heide. In dat dorp zijn ook een fiets en tas aangetroffen die mogelijk van de 25-jarige Anne zijn.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een
. De belangrijkste ontwikkelingen staan hier op een rij.