Bouw stadhuis Woerden zware dobber

WOERDEN - De gemeente Woerden moet nogmaals de beurs trekken voor de bouw van het nieuwe stadhuis. Volgens de gemeente zijn er een groot aantal onverwachte tegenvallers, zowel qua duur van het project als qua kosten.
Het stadhuis wordt volledig vernieuwd, nadat eerst was geprobeerd het gebouw te renoveren. Dat ging vreselijk mis in mei, toen bij de werkzaamheden een gedeelte instortte en een bouwvakker om het leven kwam.

TEGENSLAG

Grootste tegenslag zit in de duurzame verbetering. De gemeente wilde het geraamte van het stadhuis na duurzame sloop behouden voor de wederopbouw. Alleen week het casco af van de bouwtekeningen. Hierdoor komen bepaalde tekeningen niet overeen.
Het verschil is volgens Wethouder Ten Hage veel groter dan verwacht. Zo stonden de muren van het archief twintig centimeter vanaf de getekende plek.
Tijdens de sloop is ook op verschillende plaatsten asbest gevonden. Dat asbest is allemaal gecertificeerd verwijderd maar ook dat viel duurder uit dan bedacht. Datzelfde geldt voor de bodemvervuiling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.