Nog geen vondsten bij zoektocht naar Anne Faber in Zeewolde

UTRECHT/DEN DOLDER - In de zoektocht naar Anne Faber heeft de politie vandaag een zoekgebied afgezet bij Zeewolde. Verdachte Michael P. zou op de dag van Annes verdwijning zijn gezien in de plaats in Flevoland.
Agenten zochten in natuurgebied de Stille Kern naar sporen. Vandaag leverde dat nog geen resultaat op. Het onderzoek gaat morgen verder.
De politie spreekt van nieuwe onderzoeksinformatie, die aanleiding geeft om de zoektocht naar Anne Faber te verplaatsen naar een gebied rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde. Hier wordt gezocht door ME en speurhonden. In de omgeving van Huis ter Heide, Den Dolder en Soest wordt vandaag niet meer gezocht.
Rond 19.30 meldde verslaggever Anne-Marie Verhagen dat een aantal busjes en de politieboot zijn vertrokken uit het zoekgebied. Het werd te donker om verder te zoeken. Het gebied is afgezet en wordt bewaakt.

ZEEWOLDE

Een ooggetuige heeft Michael P., die vastzit in verband met de vermissing van de 25-jarige Anne Faber, op de dag van haar verdwijning in Zeewolde gezien, meldt
. Familieleden

van de verdachte hebben er een vakantiehuisje. De getuige heeft zijn informatie aan de recherche doorgegeven.
Zeewolde is de voormalige woonplaats van de 27-jarige Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Michael P. werd maandag aangehouden op het terrein van een forensisch psychiatrische instelling in Den Dolder, waar hij de laatste fase van een lange straf uitzit. Michael P. wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
RTV Utrechtverslaggever Marco Geijtenbeek zag 's middags steeds meer politiewagens en ME-busjes het gebied intrekken. Ook een politiehelikopter cirkelde een tijd lang in de lucht. Onze andere verslaggever ter plekke, Anne-Marie Verhagen, zag een busje van het Nederlands Forensisch Instituut het natuurgebied in rijden.

AUTO

De politie doet nog geen mededelingen over de auto waarover Michael P. mogelijk de beschikking zou hebben gehad. De verdachte reed volgens
in de auto van zijn moeder. Diverse getuigen zouden hem in Spakenburg hebben zien rijden.
De krant schrijft ook dat de auto van Michaels moeder in beslag is genomen voor onderzoek. Op de dag dat Anne verdween, 29 september, was de moeder van Michael jarig. Mogelijk heeft P. daarom op die dag verlof gekregen.
Anne Faber is vermist sinds ze vrijdagavond 29 september een stuk ging fietsen. Haar jas werd gevonden in Huis ter Heide. In dat dorp zijn ook een fiets en tas aangetroffen die mogelijk van Anne zijn.

PIJNENBURG

De politie zocht vandaag ook in het bos van Pijnenburg bij Soest. Deze zoektocht vond plaats in het gebied tussen de Wieksloterweg Oostzijde en de Dolderseweg in Soest. De politie zocht op deze locatie omdat Anne hier mogelijk heeft gefietst. Ook is het niet ver van de plek bij het Berkenlaantje waar de telefoon van Anne voor het laatst contact maakte met een zendmast. Het bos van Pijnenburg ligt iets ten noordoosten van gezondheidsinstelling Altrecht, waar verdachte Michael P. verbleef.

TIJDLIJN

RTV Utrecht houdt alles wat we over de zaak weten bij op een tijdlijn. De belangrijkste ontwikkelingen staan
op een rij.

Politie zoekt naar Anne Faber in Zeewolde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.