Instellingen

Verdachte in onderzoek Anne Faber morgen voorgeleid

© GinoPress
UTRECHT/DEN DOLDER - Michael P, de 27-jarige verdachte in het onderzoek naar de vermissing van Anne Faber, wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing.
Michael P. werd maandag aangehouden op het terrein van een forensisch psychiatrische instelling in Den Dolder, waar hij de laatste fase van een lange straf uitzit. De verdachte uit Zeewolde is eerder veroordeeld voor de verkrachting van twee tienermeisjes in Nijkerk

ONDERZOEK

De aanhouding van de verdachte biedt volgens het OM nieuwe mogelijkheden voor het onderzoek, waar het team van ruim veertig rechercheurs en twee officieren van justitie onafgebroken mee bezig zijn. De gangen van de verdachte van de afgelopen periode worden nagegaan, er worden getuigen gehoord, camerabeelden uitgekeken en tips onderzocht. Verder vindt er telefonie- en sporenonderzoek plaats.

ANNE FABER

De politie is ook nog bezig met het onderzoek op het terrein van de forensische kliniek. Het onderzoek heeft tot nu toe geen sporen opgeleverd die mogelijk kunnen leiden naar Anne Faber.
Hoogste prioriteit in het onderzoek blijft Anne te vinden, zegt het OM. De 25-jarige Utrechtse verdween op vrijdag 29 september en is sindsdien spoorloos. Ook vandaag gaan de zoekacties door.
De rechtbank Midden-Nederland zal morgen de beslissing van de rechter-commissaris over de bewaring bekend maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.