"Zeer gevoelig, open gesprek" over verdwijning Anne Faber

DEN DOLDER - Burgemeester Koos Janssen heeft vandaag gesproken met zo'n 25 inwoners van Den Dolder over de verdwijning van Anne Faber. Volgens hem hadden de inwoners veel vragen.
Bij het gesprek was ook de politie en een delegatie van Altrecht aanwezig. "Waar we vooral over gesproken hebben, ik voel het nog helemaal, is de grote betrokkenheid bij het vinden van Anne. Dat domineert zo kolossaal", vertelt Janssen tegen RTV Utrecht.

GEVOELIG

Veel inwoners reageerden geëmotioneerd. "En er is zorg, van wat moeten we nou? Dus het is een zeer gevoelig, open gesprek geweest waar alles wat men gezegd wilde hebben gezegd kon worden", aldus Janssen. "Dat vind ik best knap, als de sfeer zo goed is dat je dat kan en durft te zeggen."
In Den Dolder vraagt men zich af hoe het kon dat Michael P., die onder meer twee minderjarige meisjes verkrachtte, vrij rond kon lopen. "Maar die vraag is te groot", stelt Jansen. "De vraag is terecht, maar te groot." Hij hoopt dat er later meer duidelijkheid over komt.

AFSCHUW

Hij heeft een goed gevoel aan het gesprek overgehouden. "Ik vind het heel fijn. Het is heel goed dat er emotie is en soms afschuw en verontwaardiging. Het moet gewoon gezegd en geuit worden. We hebben afgesproken dat we het zullen voortzetten."
De politie zoekt sinds vanmiddag in Zeewolde. Janssen: "Ik heb van de politie begrepen dat het zoekgebied echt verplaatst is."

Burgemeester: "Zeer gevoelig, open gesprek over verdwijning Anne Faber"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.