Eenzame Utrechtse (77) krijgt volop bezoek: "Ze had hele verhalen"

UTRECHT - De 77-jarige Utrechtse vrouw die op zoek was naar een koffiemaatje, heeft inmiddels ongeveer tweehonderd berichten gehad. De vrouw hing eerder een briefje op in de Albert Heijn.
Op het briefje stond dat ze bereid was te betalen voor gezelschap. De oproep leidde tot veel verontwaardiging op Twitter. Verschillende Utrechters boden aan om langs te komen.

OMAGEVOEL

Studente Sammie Vries is een van hen, zij ging vandaag koffie drinken. "Ik dacht, dat kan heel leuk worden", vertelt ze tegen RTV Utrecht. "Ik heb zelf nooit een opa- en omagevoel gehad, ik had wel grootouders, maar die zag ik maar een keer per jaar."
De ontmoeting beviel goed. "Ik was niet de enige, maar ik heb toch veel met haar gepraat. Ze had hele verhalen en ze is vroeger journalist geweest, terwijl ik tweedejaars student Journalistiek ben. Dus we hebben veel over de toekomst van de journalisitiek gesproken."

NIET AFGESCHREVEN

Volgens Sammie is het "afspreken met wildvreemden" niet iets dat snel gebeurt. "Ik denk dat mensen toch te vaak aan zichzelf denken. Er moet iets aan eenzaamheid gedaan worden, want het is niet zo dat je boven je zeventigste wordt afgeschreven. Je kan nog twintig jaar leven en plezier hebben."
Het briefje heeft in het geval van de hoogbejaarde wel geholpen. "Ze heeft ongeveer tweehonderd reacties, ze moet nu gewoon selecteren."
Volgende week wil Sammie gaan wandelen met de 77-jarige vrouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.