Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber ligt

UTRECHT/DEN DOLDER - De recherche onderzoekt een specifieke locatie waar het lichaam van Anne Faber volgens de politie moet liggen. De zoekactie concentreerde zich vandaag op het Nulderpad in het Horsterwold in Flevoland. Het bosrijke gebied is sinds vannacht afgezet. De politie benadrukte de hele dag dat er nog geen lichaam gevonden is, maar zegt tegen RTV Utrecht "dat er niet voor niets heel specifiek op deze plek wordt gezocht".
Verslaggever Marco Geijtenbeek meldt vanuit het zoekgebied bij Zeewolde dat er veel politie op de been is. De recherche heeft een post ingericht en er lopen onderzoekers in witte pakken en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut. Rond 14.00 uur arriveerde ook een schouwarts, een arts die wordt ingeschakeld als er een overlijden vastgesteld moet worden.

FORENSISCHE EXPERTS

De politie zegt dat het Nulderpad gisteravond laat in beeld kwam, nadat eerder die dag in een andere gebied bij Zeewolde was gezocht. Het bospad is 's nachts afgezet. Daarop werd een plek gevonden waar vermoedelijk het lichaam van de Utrechtse verborgen is. Het onderzoek door forensische experts moet zorgvuldig en grondig gebeuren, om geen sporen te vernietigen en zal daardoor veel tijd in beslag nemen, zegt de politie. Zoekacties op andere locaties zijn stopgezet en de familie van Anne Faber is op de hoogte gebracht.
Anne Faber uit Utrecht verdween op vrijdagavond 29 september tijdens een lange fietstocht. Een week later werden in een park in Huis ter Heide spullen gevonden die vermoedelijk van haar zijn. Afgelopen maandag werd zedendelinquent Michael P. opgepakt. Hij kwam in beeld nadat onder meer Annes jas was gevonden.

GEVANGENISSTRAF

P. komt uit Zeewolde en zat in een kliniek in Den Dolder de laatste fase van een lange gevangenisstraf uit. Hij zou geleidelijk terugkeren in de maatschappij.
RTV Utrecht houdt in een tijdlijn alle ontwikkelingen rond de verdwijning van Anne Faber bij.

Politie over het zoeken naar Anne Faber in het Horsterwold

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.