Instellingen

Politie plukt twee Franse drugsgebruikers van de A2

NIEUWEGEIN - De politie heeft gisteravond laat kort na elkaar twee Fransen betrapt die onder invloed van verdovende middelen over de A2 reden. Nadat eerst de chauffeur bij Nieuwegein was betrapt, zat een paar uur later de eerdere bijrijder in dezelfde auto aan het stuur, ook onder invloed.
Agenten controleerden de auto kort na middernacht en stuitten toen op een doordringende hennepgeur. De 29-jarige Franse bestuurder had bloeddoorlopen ogen, langzame pupilreactie en vertoonde onrustig gedrag. In de auto werd hennep gevonden en de Fransman reageerde bij een speekseltest positief op het gebruik van cannabis/THC. Hij kreeg een proces-verbaal en meteen een rijverbod voor 24 uur.
Enkele uren later zagen de agenten dezelfde auto weer rijden en toen zat de eerdere bijrijder achter het stuur. Hij had dezelfde symptomen als zijn vriend en ook de speekseltest was weer duidelijk: de 25-jarige Fransman had amfetamine en cannabis gebruikt. Ook hier volgde een proces-verbaal en een rijverbod voor 24 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.