Margreet: Amersfoortse muziek- en showband favoriet bij KNVB

AMERSFOORT - Wanneer het Wilhelmus klinkt bij grote sportevenementen is dat vaak opgenomen. Zo niet bij de grote voetbalwedstrijden! Elf muziekverenigingen uit heel Nederland spelen in tourbeurt 's lands belangrijkste lied. En één daarvan komt uit onze regio.
Muziek- en showband Juliana werd in de jaren '20 van de vorige eeuw opgericht. Tot een kleine 30 jaar geleden was het een vereniging voor alleen maar mannen, nu is iedereen welkom. Margreet van Gils ging met ze mee naar de voorbereidingen van hún Wilhelmus tijdens de wedstrijd Nederland - Zweden in de Arena van vorige week.
"Ik ging al mee sinds ik zo klein was, joh." Tambour maitre (voor gewone mensen, de man vóór de muziekband) Joey van Loveren wijst de hoogte van een kind van een jaar of 3 aan. Zijn overgrootvader, opa en vader gingen hem voor. "Dat is ook wel het geheim van zo'n vereniging als de onze. Iedereen kent elkaar, hier zitten vaak heel dikke vrienden."
Of er niet veel opgeofferd moet worden voor de vereniging? "Soms wel. We repeteren vaak, we doen mee aan lange concours in het buitenland en er wordt natuurlijk wel een behoorlijk niveau van je verwacht."

Amersfoortse muziek- en showband favoriet bij KNVB