Instellingen

Fototentoonstelling over 80 jaar Sportfondsenbad in Amersfoort

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - Na 80 jaar trouwe dienst wordt volgend jaar het Sportfondsenbad afgebroken. In het Archief Eemland wordt vanavond een fototentoonstelling geopend over het bad waar vele Amersfoorters leerden zwemmen.
Het Sportfondsenbad gaat weg omdat verderop in de stad een nieuw zwembad wordt gebouwd in sportcomplex Amerena. Vele Amersfoorters hebben heel wat uren doorgebracht in het bad. Om zelf te zwemmen, om wedstrijden te kijken of tijdens zwemlessen.

SFEER

Fotograaf Carla Kogelman komt ook dagelijks baantjes trekken in het Sportfondsenbad. Veel mensen kennen elkaar en dat tekent volgens haar de sfeer. "Ik had deze week een stijve nek en meteen bood er iemand aan om bij mij thuis een zalfje te komen brengen." Ze denkt dan ook dat veel mensen het bad gaan missen.

BOEK

Naast de expositie van fotograaf Carla Kogelman is er ook een boek uitgekomen over de geschiedenis van het bad. Schrijfster Madeline van Heemstra verdedigde jarenlang het doel van het nationale waterpoloteam en ze werkte er ook als badjuf.
De expositie is tot en met 31 december te zien.

Vele Amersfoorters hebben heel wat uren doorgebracht in het bad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.