RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Blaashal voor tennis in Voorveldse Polder stap dichterbij

UTRECHT - Tennisclub Iduna in de Utrechtse Voorveldse Polder mag wellicht volgend jaar een blaashal neerzetten. Dat blijkt uit uitspraken van sportwethouder Paulus Jansen (SP).

Volgens de wethouder is de druk op tennisclubs groot, omdat er veel mensen willen tennissen, maar er een tekort aan banen is. Een blaashal wordt in de winter over een buitenbaan gezet. Daardoor kan er in de winter doorgetennist worden.

De SP en de Partij voor de Dieren zien dat niet zitten. De Voorveldsepolder is een belangrijke schakel in de ecologische zone. Volgens de partijen verstoort een blaashal die ecologische zone.


LAWAAI

Wethouder Jansen laat weten dat blaashallen tegenwoordig veel beter zijn dan vroeger. Ze maken minder lawaai en door gebruik te maken van ander materiaal is de uitstraling van licht ook veel minder. Ook zei hij dat een andere blaashal in Utrecht zal verdwijnen als gevolg van de verbreding van de snelweg A27. Daarom staat het college van B&W positief tegen de aanvraag van tennisclub Iduna.

Het college heeft de bevoegdheid om zelfstandig te beslissen dat Iduna een vergunning krijgt. Toch zegde de wethouder toe dat hij voordat hij dat doet, eerst nog de mening van de gemeenteraad zal vragen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht