Lichaam Anne Faber gevonden bij Zeewolde

UTRECHT/DEN DOLDER - Het lichaam van Anne Faber is gevonden in het Horsterwold bij Zeewolde. Dat heeft de politie zojuist in een persconferentie bekendgemaakt. De 25-jarige vrouw verdween vrijdagavond 29 september. Afgelopen maandag werd zedendelinquent Michael P. uit Zeewolde gearresteerd voor haar vermissing. Hij wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Utrechtse.
Anne werd vandaag na uitgebreid forensisch onderzoek bij het Nulderpad aangetroffen. Hoe ze is overleden, is op dit moment nog niet bekend. P. heeft volgens de politie aanwijzingen gegeven over waar het slachtoffer kon worden gevonden.

STOFFELIJK OVERSCHOT

Het lichaam van Anne Faber is weggehaald uit het Horsterwold in Zeewolde. Het stoffelijk overschot gaat naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) in Den Haag voor onderzoek.
De locatie waar Anne werd gevonden, is inmiddels vrijgegeven.

HORSTERWOLD

Na een aantal dagen zoeken in de omgeving van Huis ter Heide, Den Dolder en Soest verplaatste de politie haar focus gisteren plotseling naar Flevoland. In een natuurgebied bij Zeewolde zochten ME en speurhonden naar sporen van de vermiste Utrechtse. Donderdagochtend werd duidelijk dat de politie zoekacties op de andere plaatsen had opgeschort, omdat in het Horsterwold bij het
een plek gevonden was waar het lichaam van Anne vermoedelijk verborgen was.
Zeewolde is de voormalige woonplaats van de 27-jarige Michael P.. De rechtbank in Utrecht bepaalde vanmiddag dat er genoeg verdenkingen zijn om hem vast te houden. De man zit een lange straf uit voor de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk, ruim zeven jaar geleden. Dit jaar was hij overgeplaatst naar een forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder om geleidelijk terug te keren in de maatschappij.

VERMISSING

Anne Faber werd sinds vrijdagavond 29 september vermist. Rond 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een selfie, gemaakt op de kruising van de Hilversumsestraatweg met de Amsterdamsestraatweg in Baarn. Rond 19.50 uur zag Annes vriend dat een door hem gestuurd WhatsApp-bericht niet meer was afgeleverd. Even daarvoor was haar telefoon nog door een communicatiemast ten zuidwesten van Soest gesignaleerd.
De politie deed bij de zoekacties onder meer een beroep op inwoners in Baarn, Soest, Hilversum, De Bilt en Lage en Hoge Vuursche om beveiligingsbeelden af te staan. Vrijwilligers zochten met de politie mee in onder meer Baarn, Huis ter Heide en Den Dolder. Ook militairen, agenten van de ME en politiehonden werden ingezet om Anne te vinden.

JAS

Tijdens het onderzoek werd na vier dagen Annes jas gevonden in Huis ter Heide. In het park lagen ook een fiets en een rugzak, die waarschijnlijk van haar waren. Enkele dagen later kwam zedendelinquent Michael P. in beeld. Hij verbleef in een nabijgelegen kliniek van Altrecht. Nadat hij een dag lang was geschaduwd, besloot de politie hem alsnog in te rekenen.
RTV Utrecht houdt in een tijdlijn alle ontwikkelingen rond de verdwijning en de dood van Anne Faber bij.

Naar Anne Faber is bijna twee weken gezocht
Persconferentie over de vondst van lichaam Anne Faber
Extra uitzending rond vondst Anne

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.