Politie Utrecht bedankt in emotioneel bericht iedereen die hielp bij vermissing Anne

UTRECHT - De politie Utrecht heeft iedereen die heeft meegeholpen in het onderzoek naar de verdwijning van Anne Faber bedankt in een emotioneel bericht op Facebook. "Anne is gevonden, dat betekent voor ons de afronding van een drukke week op social media."
De Facebookpagina ontving vele berichten. "Wij hielden dan ook veelvuldig onze pagina in de gaten en hebben alle inbox berichten beantwoord. Soms zelfs nog even 's avonds laat voor het slapen gaan", aldus de communicatiemedewerkers.
De agenten voelden zich "als diender, maar ook als burger, extra betrokken bij een dergelijke vermissing".
"De vele reacties op onze pagina zijn doorgegeven aan het onderzoeksteam en het deed ons goed te zien dat deze Facebookpagina bij heeft kunnen dragen aan het onderzoek. Dat geeft ons extra motivatie om ons hiervoor in te blijven zetten."

BURGEMEESTER

Ook burgemeester Jan van Zanen betuigt namens alle Utrechters medeleven aan de nabestaanden van Anne.
In gesprek met RTV Utrecht uit de aangeslagen burgemeester zijn afschuw over de zaak. "Het is verbijsterend. Je vermoedde al dat dit niet goed af ging lopen, maar dan komt om 18.00 uur dat bericht naar buiten... afschuwelijk. Ik condoleer alle nabestaanden en geliefden van Anne."
De burgemeester gaat er vanuit dat er een condoleanceregister komt, "maar voor we dat doen, zullen we eerst contact hebben met de familie. Zij zijn natuurlijk bepalend in wat ze willen".

HET HUIS

De burgemeester ging vanavond in gesprek met collega's van Anne in Het Huis. Het cultuurcentrum laat op haar
weten "helemaal kapot te zijn" van het nieuws dat Anne niet meer terug zal keren bij haar collega's.
"In de korte tijd dat ze voor Het Huis heeft gewerkt, maakte ze zich met haar gedrevenheid, intelligentie en warmte bemind en onmisbaar. Onze gedachten zijn bij haar familie, vriend en vrienden, bij wie Anne op niet te bevatten wijze is weggerukt. Het was een voorrecht om Anne de afgelopen maanden in ons midden te hebben en we missen haar ontzettend."

LOUIS HARTLOOPER COMPLEX

Ook bij het Louis Hartlooper Complex, het filmhuis waar Anne tot voor kort enkele jaren heeft gewerkt, is iedereen "onmetelijk diep geraakt" door het nieuws van de dood van Anne.
"Na dagen zoeken en hopen is nu aan alle onzekerheid een eind gekomen. Hoewel we het ergste vreesden, is het toch een harde klap en leven we erg mee met haar ouders, familie, vriend en vrienden. Het moet voor hen verschrikkelijk zijn en nauwelijks te begrijpen.
Het is heel bijzonder hoe collega's en oud collega's elkaar wisten te vinden in de dagelijkse zoektochten en nu in een diep verdriet elkaar aanstaren. We doen nu wat we kunnen. Vooralsnog is dat niet veel meer dan elkaar troosten en steunen. Machteloos zijn we met elkaar verbonden."

BURGEMEESTER JANSSEN

Koos Janssen, burgemeester van Zeist, laat in een verklaring weten "intens mee te leven" met de familie en vrienden van Anne. "Na bijna twee weken van tergende onzekerheid en intensieve zoektochten heeft de familie van Anne Faber het verschrikkelijke nieuws ontvangen dat haar lichaam is gevonden in Zeewolde."
"We leven intens mee met de familie en vrienden van Anne. Vanuit het hart wensen wij hen heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd."
Anne Faber werd sinds vrijdagavond 29 september vermist. Vandaag werd na een lange zoektocht bekend dat de 25-jarige Utrechtse dood is gevonden.

Burgemeester Van Zanen: "Er is nu duidelijkheid, maar het is verschrikkelijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.