Omwonenden Rotsoord betalen voor brug over Vaartse Rijn

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft er geen bezwaar tegen als er een brug gebouwd wordt over de Vaartse Rijn bij Rotsoord. Omwonenden van Rotsoord willen die brug graag, en gaan hem zelf betalen.
Afgelopen zondag voerden de buurtbewoners actie om de brug voor elkaar te krijgen. Dat was niet voor het eerst, al tweeënhalf jaar geleden vroegen ze aandacht voor dit initiatief. De brug moet betaald worden door middel van crowdfunding.
Wethouder Jansen (SP) is kritisch over het initiatief. In een raadsvergadering meldt hij dat de specificaties van de brug niet voldoen aan de eisen die er door de gemeente aan gesteld worden. Daarnaast zegt hij dat de begroting van de initiatiefnemers veel te krap is. Zij denken dat de brug er voor 400.000 euro kan liggen. De wethouder zegt dat de ervaring leert dat zo'n brug veel duurder is. En tenslotte denkt de wethouder dat het bedrag niet bij elkaar gesprokkeld kan worden.
De gemeente zal niet financieel bijdragen aan de brug. De gemeente heeft andere prioriteiten, zo moet er een tunnel komen in de Daalsebuurt, aldus de wethouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.