Voormalige Roycofabriek verdwijnt uit hartje Utrecht

UTRECHT - De soepfabriek in de Dichterswijk gaat verdwijnen. Dat blijkt uit een wijkbericht dat de gemeente vandaag heeft verspreid.
De fabriek is eigendom van Intertaste, maar staat algemeen bekend als de Roycofabriek. In de fabriek wordt soep in poedervorm gemaakt. De Amerikaanse soepmaker Campbell was jarenlang de eigenaar van de Roycofabriek, maar in 2010 werd die verkocht aan Intertaste.
Dat was een flinke misser van toenmalig wethouder Harry Bosch (PvdA). De fabriek ligt namelijk midden in de Dichterswijk. Bosch verzuimde toen om de fabriek te kopen, hij wist te laat dat die te koop stond.

PARKHAVEN

In de Dichterwijk werd halverwege de jaren negentig een nieuwbouwwijk ontwikkeld, met de naam Parkhaven. Het moest de grootste inbreidingslocatie van Nederland worden, oftewel de grootste nieuwbouwwijk binnen een bestaande stad. Maar die plannen mislukten gedeeltelijk omdat Intertaste niet van plan was om te vertrekken, sterker nog ze kondigden vlak na de overname aan om te gaan uitbreiden.
Door regels van het rijk mocht er in de directe omgeving van de fabriek ook niet gebouwd worden, en daardoor werd een deel van de bouwplannen nooit gerealiseerd. Tot vandaag.

WIJKBERICHT

Buurtbewoners kregen vandaag een wijkbericht waarin staat dat Intertaste de fabriek van de hand wil doen. Bewoners worden uitgenodigd om te komen luisteren naar plannen van projectontwikkelaars, die kennelijk met de soepfabrikant overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van de fabriek. Projectontwikkelaar Plegt-Vos wil met hulp van CBRE Investors het gebied ontwikkelen tot een aantrekkelijk woongebied, schrijft de gemeente. De ontwikkelaars willen er 395 huurwoningen bouwen, waarvan een klein deel sociale woningbouw.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.