Weer celstraf voor Utrechter Jeffrey S.

UTRECHT - Utrechter Jeffrey S. is veroordeeld tot acht maanden cel voor een gewelddadige straafroof in 2016. Die straf komt bovenop eerdere celstraffen van drie en zes jaar voor mishandeling van een baby en een woningoverval.
De rechter acht bewezen dat hij In januari vorig jaar twee dames heeft overvallen bij een pinautomaat in Utrecht. De vrouwen zijn bedreigd met een mes en er is bijna 900 euro buit gemaakt.
Volgens het openbaar ministerie hebben de slachtoffers nog dagelijks te kampen met de gevolgen van de overval. "Ze durven niet meer alleen te gaan pinnen of boodschappen te doen. Dit heeft er enorm ingehakt bij ze", aldus een woordvoerder van het OM.
Eerder deze week werd S. veroordeeld tot drie jaar celstraf, omdat het Gerechtshof in Arnhem hem schuldig acht aan zware mishandeling van zijn dochtertje Cherise met de dood tot gevolg. Het meisje van net een maand oud belandde in oktober 2013 in het ziekenhuis met bloedingen in haar hersenen en botbreukjes. Ze overleed vijf dagen later.
Jeffrey S. kreeg in januari ook al zes jaar voor een woningoverval in Groenekan. Samen met een man uit Heerenveen bedreigde hij de bewoner met een nepwapen en gebruikte een stroomstootwapen.