RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oproep op Facebook om te fietsen voor Anne Faber

DEN DOLDER - Op Facebook staat een oproep om zondag 29 oktober de route van Anne Faber te gaan fietsen. De initiatiefnemers willen hiermee hun steun betuigen aan vrienden en familie. Ook willen ze laten zien dat vrouwen niet bang hoeven te zijn om over straat te fietsen.

Inmiddels hebben ruim vierhonderd mensen gezegd geÔnteresseerd te zijn in de fietstocht. Laten we fietsen voor Anne, schrijft de initiatiefneemster. "Anne Faber, iemand die ik eigenlijk niet ken, maar dit gaat me zo aan het hart. Een vrouw, zo jong, aan het begin van haar leven, overleden. We moeten laten zien dat we niet bang hoeven te zijn als we over straat gaan, dat we van elkaar afblijven. Of je nu jong of oud bent, je leeft in een land waar veiligheid voorop staat."

Facebookers delen vandaag ook massaal een foto van Anne met een kaars, ter nagedachtenis aan de 25-jarige Utrechtse. Gisteren werd bekendgemaakt dat zij dood is gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Ze was dertien dagen vermist, nadat ze een stuk ging fietsen richting Baarn en Den Dolder.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht