'Struinverbod' rond vindplaats Anne Faber

DEN DOLDER - Staatsbosbeheer heeft een 'struinverbod' afgekondigd voor het gebied waar gisteren het lichaam van Anne Faber is gevonden. De organisatie verwacht de komende dagen veel bezoekers in het bos, maar wil niet dat mensen massaal op zoek gaan naar de vindplek.
Bezoekers moeten daarom verplicht op de paden blijven. Toezichthouders houden in de gaten of belangstellenden niet door de bossen gaan lopen, al was het maar "omdat dat niet kies en respectvol is", laat een woordvoerder van Staatsbosbeheer weten.
Gisteren werd in het dichtbeboste gebied aan het Nulderpad het lichaam gevonden van de 25-jarige Utrechtse. Ze werd op dat moment al bijna twee weken vermist. In de avond is haar lichaam overgebracht naar het NFI en gaf de politie het natuurgebied weer vrij.

HERDENKINGSPLEK

Vrijdag zijn langs het Nulderpad, dat naar de vindplaats leidt, al bloemen gelegd. "Dat is een prima plek voor mensen die iets voor Anne Faber willen achterlaten", zegt Staatsbosbeheer. "Maar we willen niet dat er her en der in het natuurgebied van alles achterblijft."
In overleg met de gemeente Zeewolde is het zogenoemde Vlindermonument aan het Kluunpad aangewezen als centrale herdenkingsplek voor Anne Faber. Het Vlindermonument is een symbool "voor iedereen die ons is ontvallen", aldus de gemeente. Het Kluunpad ligt in de buurt van natuurgebied Horsterwold.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.