Instellingen

Belangenvereniging Den Dolder blij met onderzoek Altrecht

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - De Belangenvereniging Den Dolder is blij dat er onderzoek komt naar Altrecht in hun dorp. In een van de Altrechtklinieken zat Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing en de dood van Anne Faber.
Omwonenden zijn al langer ongerust over de kliniek en de patiënten die daar zitten, vertelt Rob Zee van de belangenvereniging. "Er zijn natuurlijk toch veel vragen rond Altrecht. En van oudsher geven ze weinig antwoorden."
P. zit sinds 2017 in de forensisch-psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij was geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Maandag werd hij opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de zaak Anne.
Demissionair minister Stef Blok kondigde gisteren aan dat er een onderzoek komt naar de situatie in de kliniek. "Ik hoop dat de minister zegt: we sluiten die kliniek. Dat zou voor Den Dolder natuurlijk wel goed zijn", zegt Rob Zee.
"Ik hoop dat het onderzoek een beetje snel gebeurt. Dit soort onderzoeken hebben vaak de neiging om lang te duren. Dit kan wat mij betreft wel snel. En ook snel uitslag en actie ondernemen."
Altrecht heeft overigens ook een eigen onderzoek naar Aventurijn ingesteld.

Verslaggever Robert Jan Booij schuift aan aan de ontbijttafel in Den Dolder
"Ik hoop dat de minister zegt: we sluiten de kliniek"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.