Soepfabriek 'Royco' twijfelt over vertrek uit Utrecht

UTRECHT - De directie van Intertaste is nog niet helemaal zeker van het vertrek uit Utrecht. Dat zegt Ernst Jan Broer, een van de eigenaren van het bedrijf dat bekend is van de 'Roycofabriek' in de Dichterswijk.
Het gemeentebestuur van Utrecht stuurde gisteren een brief naar de raad en een folder naar de omwonenden van de fabriek. Daarin schrijft wethouder Paulus Jansen dat de fabriek een intentieovereenkomst met projectontwikkelaars heeft gesloten. Die willen in het gebied bijna vierhonderd huurwoningen realiseren. Volgens de wethouder wordt daarmee 'de afronding van de nieuwe wijk Parkhaven een feit'.

NIET ZEKER

Directeur Broer is naar eigen zeggen echter nog niet zo zeker van zijn zaak. Het bedrijf heeft meerdere fabrieken in het land, onder meer in Puttershoek en in Nijkerk. Twee vestigingen moeten worden samengevoegd. Of dat in Utrecht, in Puttershoek of in Nijkerk gebeurt staat wat de directie betreft nog open.
Utrecht heeft met het bedrijf nog in de regio gezocht naar een andere plek voor de fabriek, maar die zoektocht heeft niets opgeleverd. Daarom schrijft SP-wethouder Paulus Jansen aan de raad: "Intertaste wil de huidige locatie in Utrecht verlaten en de fabrieken van Utrecht en Puttershoek samen voegen." Kennelijk weet de gemeente nog niet dat de fabriek daar heel anders over denkt.

ROYCO

De soepfabriek staat midden in de Dichterswijk. Daar is de nieuwbouwwijk Parkhaven gerealiseerd. Vroeger stond de fabriek op een bedrijventerrein, maar nagenoeg alle bedrijven hebben inmiddels plaatsgemaakt voor woningen. De soepfabriek staat bekend onder de naam Roycofabriek, omdat dat merk er tot 2010 zijn thuisbasis had.