Instellingen

Cold case team dichter bij oplossing moord op Woerdense jonkvrouwe

© Opsporing Verzocht
WOERDEN - Het cold case team van de politie denkt dichtbij de oplossing van de moord op jonkvrouw Rudolphine de Ranitz uit Woerden te zijn. De politie vermoedt dat een groep (voormalige) inbrekers meer duidelijkheid kan bieden.
Rudolphine de Ranitz werd in maart 1991 in haar slaapkamer in de Woerdense wijk Molenvliet vermoord. Alles wijst op een uit de hand gelopen inbraak, maar de politie heeft de dader nooit kunnen vinden.

JONGE DADERS

Toch heeft de politie wel een idee wie er achter de inbraak zit. Daarom hoopt de politie dat er na jaren een doorbraak komt in de zaak. Na jaren onderzoek vermoedt de politie dat de fatale inbraak door meerdere jonge daders is gepleegd. En die inbrekers kwamen, zo weet de politie anno 2017, regelmatig in het wijkcentrum waar De Ranitz ook kwam:
"De manier van inbreken was steeds via de achterkant van haar woning. Dan moet je een balkon op klimmen, en daarvoor moet je toch behoorlijk fit zijn. Wij hopen dat binnen die groep mensen zitten die iets over deze zaak kunnen vertellen."

TIPGELD

De 10.000 euro tipgeld heeft tot nu toe nog niemand aan het praten gekregen. Maar er is een nieuwe reden om dat toch te gaan doen, zegt de politie:
"Als je je destijds schuldig gemaakt hebt aan inbraken, zijn die zaken inmiddels verjaard. Daarom roepen we mensen op die in die tijd een criminaliteit hebben gepleegd om tóch naar ons toe te komen met je verhaal."
Aanstaande zondag besteedt het SBS6-programma 'Coldcase Dader gezocht' uitgebreid aandacht aan deze zaak.

Cold case team dichter bij oplossing moord jonkvrouwe De Ranitz

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.