Instellingen

Actievoerders 'Zuzu' optimistisch na gesprek met burgemeester

AMERSFOORT - De initiatiefnemers van de actie 'Zuzu moet blijven' hebben een goed gevoel overgehouden aan het gesprek dat ze vanmiddag hadden met de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius. Bolsius zou voldoende aanleiding hebben gezien om de zaak van de Syrische kleuter te bespreken met de advocaat van zijn familie.
De 5-jarige Zuzu is getraumatiseerd en heeft het syndroom van Down. Hij kan ieder moment met zijn moeder en oudere broer uitgezet worden naar Irak, waar zijn moeder is geboren. Een petitie om het jongetje uit het Amersfoortse asielzoekerscentrum hier te houden is inmiddels meer dan 12.000 keer getekend.
Burgemeester Bolsius stelde volgens de initiatiefnemers vanmiddag veel vragen en heeft de actievoerders toegezegd dat hij genoeg aanleiding zag om zich in de kwestie te verdiepen. Hij zou contact opnemen met de advocaat die de zaak van Zuzu en zijn gezin behandelt. Komende week laat hij weten wat hij voor het kind kan betekenen en of hij de verantwoordelijke minister wil aanspreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.