Extra inzet politie rond kliniek Den Dolder waar Michael P. verbleef

DEN DOLDER - De politie gaat meer surveilleren rond de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder waar Michael P. verbleef, de verdachte in de zaak-Anne Faber. Ook is het wijkteam de komende weken meer beschikbaar voor ongeruste omwonenden en staat dit weekend een buurtbus bij de plaatselijke supermarkt om vragen van mensen te beantwoorden.
De gemeente Zeist reageert daarmee op onrust in de buurt. Ook belooft de gemeente dat Altrecht de komende weken cliënten beter gaat begeleiden. Naast deze maatregelen op korte termijn, geeft de gemeente aan dat er ook gekeken wordt hoe in de toekomst de veiligheid rondom het terrein van Altrecht geregeld moet worden.

VEROORDEELD

Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige Anne Faber. Hij werd in 2012 veroordeeld vanwege de verkrachting van twee meisjes, maar werkte - tot grote verontwaardiging van velen - in de kliniek in Den Dolder aan zijn terugkeer naar de maatschappij.
Na de vondst van het lichaam van Anne Faber, startte een moeder van drie kinderen een petitie waarin onderzoek geëist wordt naar "het falende rechtssysteem in de zaak van Michael P." De petitie is zaterdagmorgen rond acht uur al meer dan 300.000 keer ondertekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.