Deze week in het nieuws: Anne Faber, auto rijdt terras op en bommelding

UTRECHT - Het nieuws werd deze week gedomineerd door de vermissing van Anne Faber. Een overzicht van deze en andere belangrijke berichten.

ANNE FABER

In Zeewolde is donderdag het lichaam gevonden van de vermiste Anne Faber. De 25-jarige Utrechtse werd sinds vrijdagavond 29 september vermist. RTV Utrecht heeft tot de vondst in Zeewolde alles bijgehouden op een
.
Donderdag werd ook bekend dat er een onderzoek komt naar de situatie in de kliniek van Altrecht in Den Dolder, de kliniek waar Michael P. inzat. P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing en de dood van Anne Faber.

PETITIE

Ook een moeder van drie dochters wil een onderzoek. Ze is daarom een
gestart naar het "falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.". Die
is ondertussen al meer dan 350.000 keer ondertekend.
Vandaag werd bekend dat de politie meer gaat surveilleren rond de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder waar Michael P. verbleef. Ook is het wijkteam de komende weken meer beschikbaar voor ongeruste omwonenden en staat dit weekend een buurtbus bij de plaatselijke supermarkt om vragen van mensen te beantwoorden.

AUTO RIJDT TERRAS OP

Ander nieuws dat veel mensen bezighield was een bericht over een automobilist die op een terras inreed. Het gebeurde woendag, op de Voorstraat in Utrecht. De automobilst reed mogelijk bewust in op personeel van een
.
Volgens getuigen zou de automobilist kwaad zijn geweest op het personeel van de zaak. De personeelsleden konden op tijd wegspringen. Daarna ramde de bestuurder enkele tafels van een leeg terras van een naastgelegen café. Hij kwam midden op de straat tot stilstand.

BOMMELDING JANSKERKHOF

Bij de Universiteit Utrecht aan het Janskerkhof en het gebouw van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zijn dinsdagmiddag
binnengekomen. Het bleek loos alarm. Beide onderwijsinstellingen waren daardoor korte tijd dicht.
Vrijdag bleek dat de dader van de meerdere valse bommeldingen bij de politie bekend zou zijn. Dat zei directeur Roy White van de Internationale School in Eindhoven.
In totaal kregen elf scholen door het hele land de bommelding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.