Instellingen

"Auto's negeerden rode kruizen bij berging dode hond"

© Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland
VINKEVEEN - Medewerkers van de Dierenambulance De Ronde Venen Amstelland zijn woedend op automobilisten die vrijdagavond op de A2 bij afslag Vinkeveen rode kruizen boven de weg negeerden. De hulpverleners waren daar met Rijkswaterstaat bezig met het bergen van een hond die even daarvoor was overreden.
Het incident gebeurde rond 22.15 uur. De Dierenambulance ontving een melding van een loslopende hond op de vluchtstrook. Rijkswaterstaat besloot daarop mee te zoeken, maar de hulp voor de hond kwam te laat.
"Het wordt stil in onze auto, mijn collega en ik kijken elkaar aan en het dringt tot ons door dat dit nu een hele andere melding is geworden", schrijft de Dierenambulance in een emotioneel bericht op Facebook.

RODE KRUIZEN

Hoewel Rijkswaterstaat een aantal rijstroken afsloot om de hond te kunnen bergen, negeerden meerdere automobilisten volgens de Dierenambulance toch de rode kruizen boven de weg. "We konden niks doen, het was te gevaarlijk en naast ons zien we met tranen in onze ogen toe hoe één voor één de auto's de wegafzetting en de borden negeren."
Medewerkers van Rijkswaterstaat en de Dierenambulance probeerden daarna het dier alsnog van de weg te krijgen. "Ondanks dat zien we een auto op ons af komen en zijn we naar de vluchtstrook gerend, anders waren wij zeker geraakt. We hebben de hond met letterlijk gevaar voor eigen leven geborgen."
De hulpverleners van de Dierenambulance zijn boos op de weggebruikers die ondanks de rode kruizen boven de weg tóch doorreden. "Voor alle verkeershufters die toch hun afspraak, verjaardag of feestje niet wilde missen om even de afslag bij Breukelen te pakken, namens de eigenaar (van de hond, red.) BEDANKT!"
Het bericht heeft de tongen losgemaakt op Facebook. Zo zegt iemand in een reactie dat Rijkswaterstaat geblunderd heeft door een gevaarlijke situatie te creëren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.