Kliniek Den Dolder breidt beveiliging uit na incident

DEN DOLDER - De forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, heeft de beveiliging opgeschroefd. Dat is volgens NRC gebeurd na een melding over een achtervolging.
Afgelopen donderdag zou op het terrein van de instelling een vrouw achterna zijn gezeten door een man. De instelling onderzoekt wat er precies is gebeurd en of een cliënt erbij betrokken was.
Het incident zou zijn gebeurd ter hoogte van de afdeling waar P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber uit Utrecht, zat totdat hij werd opgepakt. Het liep goed af doordat een voorbijganger die op het terrein woont, ingreep. Aventurijn heeft besloten dat vanaf nu 24 uur per dag beveiliging op het terrein aanwezig is.
De politie wilde volgens de krant nog niet ingaan op vragen over de melding, maar hield het erop dat de kwestie de aandacht van de politie heeft.
De politie kondigde zaterdag al aan dat ze meer gaat surveilleren rond de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder. Ook komt er een onderzoek naar de situatie in de kliniek van Altrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.