Instellingen

Altrecht Aventurijn doet aangifte vanwege bedreigingen

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
DEN DOLDER - Medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder krijgen zoveel haat- en dreigberichten dat de zorginstelling aangifte gaat doen. Dat zegt een woordvoerder van Aventurijn tegen RTV Utrecht.
Het gaat om een aantal dreigberichten die op verschillende manieren bij medewerkers terecht komen. De instelling wil niet zeggen hoeveel het er precies zijn en wat de bedreigingen zijn.

BELAAGD

"Alles wordt in de aangifte meegenomen, ook de berichten op sociale media", zegt een woordvoerder. Het zijn niet alleen berichten aan personeel van Altrecht, een medewerker is op het terrein ook belaagd.
De aangifte wordt vandaag ingediend. "We vinden het heel belangrijk om aangifte te doen. Dat je mensen worden belaagd of bedreigd wil je niet hebben. Dat is not done", aldus de woordvoerder.

BEVEILIGING

De beveiliging van de instelling in Den Dolder is de afgelopen dagen
. Er is nu 24 uur per dag beveiliging op het terrein aanwezig.
In de instelling verbleef Michael P., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De 25-jarige Utrechtse verdween tijdens een fietstocht en werd pas na dertien dagen gevonden in Zeewolde.
Altrecht Aventurijn ligt sinds de aanhouding van P., die vast zat vanwege de verkrachting van twee minderjarige meisjes, onder vuur. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat hij na zeven jaar celstraf al zonder toezicht naar buiten mocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.