Recordaantal ziet Hans uit Houten afstevenen op finaleplek Heel Holland Bakt

MAARSBERGEN - Ruim 3 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe Hans uit Houten een finaleplek bemachtigde in het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt. "Een kijkcijferrecord hè? Ongelooflijk", aldus presentator André van Duin.
De 22-jarige Hans uit Houten is voorlopig nog de enige vertegenwoordiger van de Utrechtse provincie in het programma. Toch hoort ook Marjolein een klein beetje bij "ons": de 27-jarige komt uit Ameide.
Dat valt nu nog onder de provincie Zuid-Holland, en valt per 2019 onder de gemeente Vijfheerenlanden. De nieuwe gemeente wordt onderdeel van de provincie Utrecht.
Het programma van Omroep MAX staat bovenaan de lijst van beste bekeken programma's van de zondagavond.
Volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) zagen 3.036.000 tv-kijkers hoe deelneemster Ine Paauw afviel in de laatste ronde voor de finale. Naast Hans en Marjolein doet ook finalist Gwenn een gooi naar de winst.

EERSTE KEER

Het is voor het eerst in de geschiedenis van Heel Holland Bakt dat een uitzending meer dan drie miljoen kijkers trekt. Vorig jaar trok de finale van het vierde seizoen 2,8 miljoen mensen, evenveel als de finale van het derde seizoen.
Presentator André van Duin reageerde maandag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10 euforisch. ''Ja, een kijkcijferrecord hé?! Ruim drie miljoen kijkers is echt ongelofelijk. We zijn er waanzinnig blij mee."
De zinderende finale, opgenomen op het terrein van Kasteel Maarsbergen, wordt komende zondag om 20:25 uitgezonden op NPO 1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.