Schaatsen en zwemmen op een dag: "Grandioos"

PROVINCIE UTRECHT - Sportliefhebber Gerard Verstege had vandaag geluk: hij kon vanwege het mooie weer schaatsen én zwemmen. Twee activiteiten die Verstege graag combineert, maar dat lukt vrijwel nooit.
Vanmidag bond hij de schaatsen onder op de net geopende Vechtsebanen. "Eigenlijk is het wat te warm natuurlijk", zei Verstege. "Maar het is het contrast, dat je bij wijze van spreken in een T-shirtje kunt schaatsen.
Meteen daarna reed hij richting de Maarsseveense Plassen. "Met dit weer zwem ik de hele plassen over. Dan pak ik een kilometer hoor, dan ben ik zeventien of achttien minuten bezig. Dan zwem ik gewoon even heen en weer."
Gerard kon nauwelijks geloven dat hij beide sporten vandaag kon combineren. "Dik twintig graden, op het ijs geweest, even wezen zwemmen en ook nog een stukje wezen lopen. Dit zijn echt dagen dat je lekker buiten kunt zijn. Grandioos is het."
Met een temperatuur van 21,5 graden was het vandaag de warmste 16 oktober ooit gemeten in De Bilt. Het oude dagrecord stond op 21,2 graden.

Schaatsen en zwemmen op één dag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.