Kinderen vinden pistool op straat in Overvecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Kinderen hebben op de Agavedreef in de Utrechtse wijk Overvecht een pistool gevonden. De politie heeft het wapen daarna in beslag genomen.
"De kinderen liepen er in de voetbalkooi mee te spelen", vertelt een getuige. "Een volwassen man zag dat en heeft er wat van gezegd. Ze hebben het toen weggegooid en de man heeft de politie gebeld."
Een woordvoerder van de politie bevestigt de vondst. Het is volgens haar nog niet duidelijk of het om een echt pistool of om een nepwapen gaat. Dat wordt nu onderzocht. Ze verwacht dat het resultaat van het onderzoek morgen bekend wordt gemaakt.
De getuige denkt dat het pistool wel echt was. "Een agent keek of het geladen was, maar er zat geen magazijn in. Ze hebben nog in de bosjes gezocht, maar ze konden het niet vinden."
De kans dat er nog sporen op het pistool zitten is volgens hem klein. "De agent vroeg of de kinderen het hadden aangeraakt, en toen zei een jochie dat ze er allemaal aan hadden gezeten. Er waren zo'n vijftien kinderen in de voetbalkooi."
Hij is niet erg geschrokken. "Ik sta nergens meer van te kijken hier in Overvecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.