Winkeliers Den Dolder: Grens bereikt, weg met Altrecht-kliniek

DEN DOLDER - Ondernemers in Den Dolder willen dat de kliniek waar Michael P. in zat uit het dorp verdwijnt. Dat zei secretaris Jeroen Hol van de winkeliersvereniging gisteravond in het tv-programma Pauw. De vereniging vertegenwoordigt zo'n tien van de circa vijftien winkels in Den Dolder.
Hol sluit zich aan bij kritiek die landelijk wordt gehoord sinds Michael P. vorige week werd gearresteerd voor de verdwijning van Anne Faber. Het lichaam van de jonge vrouw werd afgelopen donderdag gevonden. P. is eerder veroordeeld voor de verkrachting van twee meisjes en zat op een forensisch-psychiatrische afdeling van Altrecht de laatste fase van zijn straf uit.
"Het liefst zien we dat de hele handel acuut wordt gesloten", zei Hol. "Zet die forensische klinieken maar ergens anders neer." Hol legde op tv een onderscheid uit met de psychiatrische inrichting die een eeuw geleden al in Den Dolder stond. "Dat waren 'gewone' psychiatrische patiënten die in paviljoens woonden. We kenden ze en zij kenden ons. Die mensen zijn er bijna niet meer."
De winkeliersvereniging merkt wel dat het nu rustiger in Den Dolder is, omdat de politie vaker surveilleert. Maar volgens Hol zorgden mensen uit de kliniek geregeld voor overlast in het winkelgebied en op speelterreinen, onder meer na drank- en drugsgebruik. De beveiliging die vroeger in Den Dolder rondliep zou zijn wegbezuinigd en zijn vervangen voor buurtcoaches.
"Bij ons is de grens wel bereikt", zei Hol op tv. "Veel inwoners hebben het er heel moeilijk mee."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.