Celstraffen geëist voor wapenbezit in Doorn en Nieuwegein

DOORN - Tegen hoofdverdachte Clifton J. is in een grote drugs- en wapenzaak vandaag 2,5 jaar cel geëist. Hij stond samen met twee andere verdachten uit Doorn en Nieuwegein voor de rechter. Ze worden verdacht van het bezit van pistolen, drugs en bedreiging. J. waste volgens justitie ook geld wit.
In deze zaak is tegen J. geen TBS geëist. Volgens verslaggever Mark van der Wel is dat een tactische keus omdat de TBS die hij eerder opgelegd kreeg anders niet meer uitgevoerd kan worden. Hij kreeg TBS in de eerdere zaak voor afpersing, ontvoering en bedreiging.
Verslaggever Mark van der Wel was erbij in de rechtszaal en twitterde erover. Volgens hem liepen de emoties op, zeker als het over het kind van Clifton J. ging. Hij zou gezegd hebben dat veel gedonder daardoor kwam: "Het gaat om mijn kleine. Ik kreeg m'n kind niet te zien."
Ook een rapport van een psychiater kwam in de rechtszaal aan bod. Daarin staat dat Clifton J. adhd heeft, een drugsverslaving heeft en een moeilijke jeugd had. Daarom denkt hij dat het risico groot is dat de hoofdverdachte zich opnieuw gewelddadig zal gedragen.

WAPENS

Naast de hoofdverdachte staan Oliva C. en John van B. terecht. Tegen hem werd vier maanden cel geëist, waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Volgens de Officier van Justitie had hij een forse hoeveelheid softdrugs in huis - zoveel als een coffeeshop heeft - en is het ernstig dat hij een wapen in huis had. Zelf verklaarde hij dat de hennep voor eigen gebruik was.
Ook de vrouw van 27 had volgens het OM een wapen in huis, maar ze heeft een blanco strafblad. Ze komt op verslaggever Mark van der Wel naïef over. "Ze wil graag hulp om zaken op orde te krijgen. Ze wil echt wel iets met haar leven, maar het zit niet mee."

WERKSTRAF

Tegen haar werd een werkstraf van 200 uur met voorwaardelijke celstraf van een maand geëist. Over het wapen dat bij haar in de berging lag verklaarde ze dat ze denkt dat het van haar ex was. Daarnaast gaf ze toe dat ze 'verkeerde mannen' aantrekt. De Officier van Justitie benadrukte het feit dat het wapen in een ruimte lag waar ook haar kind kwam.
Er zou ook gehandeld zijn in Ritalin, vitamines, eiwitten en sportpreparaten. De hoofdverdachte ontkent in drugs te hebben gehandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.