Garagebedrijf Baarn herrijst uit de as

BAARN - Tien maanden na de verwoestende brand bij British Car Centre in Baarn kan eigenaar Onno Stevens weer lachen. Een aannemer is begonnen met de wederopbouw van het garagebedrijf. En het gaat snel: over een paar weken moet het nieuwe pand er al staan.
"Ik wou dat ik al klaar was. Ik wou dat ik er al in liep. Voor mijn gevoel loop ik er al in!", aldus Stevens, die dezer dagen veel op het bedrijfsterrein te vinden is. Hij kan niet wachten tot hij de deuren weer kan openen aan de Baarnsche Dijk. "Ik heb een 3D-animatie gekregen van de aannemer: het is helemaal zoals ik zelf ooit een bedrijf heb willen bouwen. Nu doet die mogelijkheid zich voor."

BRAND

Zaterdagavond
vorig jaar ging het mis. Rond 22:15 uur sloegen de vlammen hoog uit het dak van het garagebedrijf. "Het is heel onwerkelijk als je dat ziet. En dat is het eigenlijk nog steeds. Het is surrealistisch als je er doorheen loopt en ziet dat alles verbrand is of als het gesloopt wordt. Ik hoop het nooit meer mee te maken", aldus Stevens.

NIEUW BEGIN

Stevens hoopt zijn nieuwe pand in januari te openen. Dan kan wat hem betreft het boek over de brand ook dicht: "Het zal op de achtergrond altijd een beetje meedraaien, maar in januari hoop ik dat boek wel te sluiten. Als ik straks hier m'n klanten kan ontvangen, dan kan ik het jaar afsluiten. Dan kan ik zeggen: 'het is goed zo, ik heb er vrede mee, we gaan er weer voor!"
Uit onderzoek is gebleken dat de brand bij British Car Centre in Baarn is ontstaan door kortsluiting in één van de auto's.

De herbouw van British Car Centre Baarn is begonnen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.