Eis van zes jaar cel tegen doodrijder A2

MAARSSEN - In hoger beroep is zes jaar cel geëist tegen Neil van der L. De man knalde eind 2015 op de A2 bij Maarssen met hoge snelheid op een auto met een gezin. De vader van het gezin overleefde dat niet en vijf andere inzittenden raakten ernstig gewond.
Naast de celstraf wil het OM ook een rijverbod van 5,5 jaar. Eerder werd van der L. veroordeeld tot drie jaar cel en een rijverbod van 4 jaar.
Het OM kon zich vooral niet vinden in het oordeel van de rechter dat er geen sprake is van zogeheten voorwaardelijke opzet en ging daarom in beroep. De verdachte heeft volgens justitie namelijk het risico genomen dat er een botsing met een mogelijk dodelijke afloop kon plaatsvinden. Hij heeft volgens de aanklager niets gedaan om het ongeluk te voorkomen, want hij remde niet en bleef vol gas geven.
Bestuurder Ricardo van Jaarsveld kwam bij het ongeluk om het leven. Twee van zijn kinderen raakten blijvend gehandicapt. De dader had de dag voor de crash drugs gebruikt. Hij reed met bijna 240 kilometer per uur in op de auto.
De advocaat van de verdachte heeft ook hoger beroep aangetekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.