400.000 mensen tekenen Anne Faber-petitie voor onderzoek rechtssysteem

UTRECHT - Ruim 400.000 mensen hebben de petitie getekend die werd opgestart na de dood van Anne Faber. In de petitie wordt een onderzoek naar "het falende rechtssysteem in de zaak van verdachte Michael P." geëist.
Een moeder van drie dochters begon de petitie uit verontwaardiging over wat er gebeurd is. Naast onderzoek naar het rechtssysteem, wil de vrouw ook dat er een onderzoek komt naar de kliniek waar Michael P. verbleef. Vanmorgen rond half negen hadden 404.212 mensen de petitie getekend.
Volgende week gaan de handtekeningen naar Den Haag. De initiatiefneemster wil de petitie aanbieden aan premier Mark Rutte.

ONDERZOEK

Eerder maakte het kabinet al bekend dat er een onderzoek komt naar de kliniek waar Michael P. zat. Ook de kliniek in Den Dolder zelf heeft een onderzoek aangekondigd.
Michael P. werd in 2012 veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes. Hij kreeg geen tbs opgelegd maar werkte in de kliniek in Den Dolder aan zijn terugkeer naar de maatschappij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.