Instellingen

Ombudsman bezoekt Woerdenaren die bezorgd zijn over gasboringen

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
WOERDEN - De Nationale ombudsman brengt vandaag een bezoek aan Woerden. Inwoners van die plaats maken zich zorgen over gasboringen.
Het bedrijf Vermilion heeft z'n oog laten vallen op een gasveld onder de wijk Molenvliet en hoewel ze voorlopig niet van plan zijn daar te boren, zijn ze er in Woerden niet gerust op. Groningse toestanden worden gevreesd, met scheuren in de huizen en verzakkingen.
De ombudsman komt naar Woerden op uitnodiging van STERK Woerden-raadslid Elias Bom. "De Nationale ombudsman heeft in een uitzending van Nieuwsuur aangegeven dat hij zich zorgen maakt over wat er zoal gaande is met olie- en gasboringen en dat hij de zorgen van inwoners goed begrijpt. Toen hebben we hem gebeld en gevraagd of hij langs wilde komen."
De hoop is dat de ombudsman de zorgen van de Woerdenaren aan de politiek in Den Haag kan overbrengen. "Gemeenteraden, provincies en het waterschap zijn allemaal tegen de boringen, maar degene die er over gaat is minister Kamp. Die heeft zich de laatste tijd niet bepaald positief uitgedrukt over duurzame energie als alternatief voor gasboringen."
De ombudsman komt vandaag kijken bij het Papekopperveld, de locatie waar eerder proefboringen zijn geweest. Daarna gaat hij met inwoners en de wethouder in gesprek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.