Bolsius over Zuzu: minister moet uitzondering maken

AMERSFOORT - De minister moet een uitzondering maken voor de Amersfoortse Zuzu die uitgezet dreigt te worden. Dat vindt burgemeester Bolsius van Amersfoort. Hij roept de minister op ervoor te zorgen dat het 5-jarige jongetje met het syndroom van Down in Nederland kan blijven.
Bolsius sprak de afgelopen dagen met verschillende betrokkenen en vindt dat er sprake is van een uitzonderlijke en schrijnende situatie. Hij vraagt de minister daarom nu om een uitzondering te maken.

BLIJ

De moeder van Zuzu, Khansaa, is blij met de steun: "Dit maakt me erg gelukkig. Ik heb veel vrienden die me steunen. Ze duwen me naar voren, naar het succes." Ook de initiatiefnemers van de petitie zijn verheugd.
Zuzu kan ieder moment met zijn moeder en broertje uitgezet worden naar Irak, waar zijn moeder is geboren. Zijn familie vreest echter dat hij daar een slecht leven tegemoet gaat. Zij zeggen dat hij daar geen schijn van kans maakt omdat hij met zijn zwakke gezondheid niet kan overleven in een vluchtelingenkamp.
De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft de zaak al beoordeeld en besloot dat het gezin uitgezet kan worden. De enige hoop voor Zuzu is nu nog de minister. Die kan gebruikmaken van zijn 'discretionaire bevoegdheid' en bepalen dat het om een uitzondering gaat. In dat geval zou het jongetje mogen blijven.
Vrienden van het gezin begonnen onlangs een petitie om aandacht te vragen voor de situatie. Meer dan 15.000 mensen hebben de petitie inmiddels getekend.

Burgemeester Bolsius vertelt in UVandaag waarom Zuzu volgens hem in Nederland moet blijven.
De petitie dat Zuzu moet blijven is al vaak ondertekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.