PvdA in Amersfoort wil gedragscode in politiek: "Schelden is kleutergedrag"

AMERSFOORT - De PvdA in Amersfoort vindt dat er een gedragscode moet komen voor raadsleden. Die moet voorkomen dat politici openlijk liegen of elkaar uitschelden. "Of je het nou wil of niet, we hebben wel een voorbeeldfunctie."
Aanleiding is felle kritiek van de afgelopen dagen op Hans van Wegen, voorman van de Burger Partij Amersfoort. Hij zegt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat de aannemer van sportcomplex Amerena in zware financiële problemen verkeert.
De aannemer en de wethouder ontkennen dit hevig, maar Van Wegen blijft achter zijn beschuldiging staan en weigert zijn bron openbaar te maken.

KLEUTERGEDRAG

Volgens de PvdA-fractievoorzitter Louis de la Combé schaadt dit het aanzien van de politiek. Hij ziet raadsleden vaker over de schreef gaan. "Rob Molenkamp noemde wethouder Buijtelaar een tijdje geleden een flapdrol. Dat vind ik niet fijn om te horen. Het is ook niet functioneel, maar in emotie kan ik het wel begrijpen. Later zou hij dat dan eigenlijk moeten terugnemen, want het is kleutergedrag."
Het liefst ziet de PvdA dat er bij het overtreden van deze regels een straf volgt, zoals uitsluiting van bepaalde overleggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.