Utrechtse zanger Tim Treffers populair in Japan

UTRECHT - De meeste artiesten beginnen in een kroegje, proberen dan in kleine zalen aan de slag te gaan en als het dan goed gaat, is de droom om door te breken in het buitenland. Tim Treffers uit Utrecht slaat die stappen over en is nu al een dikke hit over de grenzen. In Japan!
Het balletje ging rollen toen Tim ontdekte dat hij een aantal Japanse fans had. De Utrechter vroeg hen of ze platenlabels in hun land kenden. Na een dag rondmailen bleek een groot label interesse te hebben in zijn zangkusten.
"In Nederland is mijn muziek iets meer een niche", zegt Tim over zijn succes in Japan. "Mijn genre is een combinatie van pop en soul met jazzy invloeden. Ik heb verder een redelijk hoge stem en misschien speelt het ook mee dat ik Hollands ben en blond, dat schijnen ze in Japan leuk te vinden."

TOUR

Tim is nog maar één keer in Japan geweest. "Ik heb toen een aantal mensen ontmoet van de platenmaatschappij." In januari gaat hij voor de tweede keer naar Japan, ditmaal voor een heuse tour. Er zijn dan twee platen van hem uitgekomen. "Dan ga ik ook merken of er mensen gillend op het vliegveld staan of dat ik gewoon anoniem over straat kan."
Japanse muzikanten hebben de Utrechter inmiddels ook ontdekt. Zo kreeg hij een telefoontje van de Japanse zangeres Mimlus Naito Akiko. "Zij volgde mijn muziek en was bezig met een eigen album. Ze vroeg of ik twee liedjes met haar wilde opnemen. Vervolgens heeft zij haar vocals in Japan opgenomen en ik in Nederland. Eentje daarvan is nu een single daar, die clip gaat heel goed op YouTube."

CLIP

Voor de opnames van de clip kwam de Japanse zangeres naar Utrecht. "Als je die clip bekijkt, komen alle highlights van de stad voorbij", vertelt hij trots. Te zien zijn onder meer de Domtoren, de Rietveldstoel op de Stadhuisbrug en de grachten.
Bij de gemeente Utrecht zijn ze blij met de reclame die Tim voor zijn stad maakt. "Eind vorig jaar ontving ik een brief van de burgemeester. Daarin feliciteerde hij me met de plaat in Japan en benoemde hij me als nieuwe muzikale ambassadeur van de stad."
Vanmiddag om 17.00 uur geeft hij een voorproefje in UVandaag op RTV Utrecht.

"Ik ben Hollands en blond, dat schijnen ze in Japan leuk te vinden"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.