Pensionado's knappen oude brandweerauto op: "Niet achter de geraniums"

© RTV Utrecht
RHENEN - Een groep oude brandweermannen zijn er al 1,5 jaar lang druk mee. Ze knappen een klassieke brandweerauto op uit het jaar 1938. En hij is bijna klaar.
Glimmend rood wordt de wagen uit een garagebox in Rhenen gereden. "We zitten niet achter de geraniums. Nog niet" lacht Piet Mol trots. Twee keer in de week sleutelden de mannen aan de klassieker.

HISTORIE OP WIELEN

De wagen diende ooit echt in het korps van de Rhenense brandweer. De lokale brandweervereniging heeft de auto opgekocht en opgeknapt. Maar de bluswagen heeft een roerige historie.
Zo stond die tijdens de oorlog ontmanteld verstopt in een hooiberg. "Zonder wielen!", aldus gepensioneerd brandweerman Cees Rozeboom. "Die zijn naar een grafkelder gebracht, zodat de Duitsers ze niet mee konden nemen."

TROTS

Voor het einde van het jaar moet de wagen helemaal klaar zijn. De gepensioneerde brandweermannen gaan hem dan met trots overal laten zien. "En de eerste rit is al geboekt", volgens Piet Mol. "Een brandweerman gaat trouwen volgend jaar."
Een intensieve tijd zit er bijna op dus, voor de mannen. Maar met brede glimlach kijken ze terug op het werk: "We hebben wel schik onder mekaar. Anders gaat het ook niet hoor!", besluit Piet.

Oude brandweermannen in Rhenen knapten een oude brandweerauto op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.